PON-ČET
8-20 h
PET
8-15 h
VIKEND:
po dogovoru
Naročite se na pregled

Implantologija

Naše storitve

Zobni vsadki ali zobni implantati so zobni korenini podobni vijaki iz biokompatibilnih kovin - titana. Biokompatibilni materiali se popolnoma zarastejo s kostjo in jih telo vzame za svoje. Implantat se s kirurškim posegom vsadi v čeljustno kost na mesto manjkajočega zoba in predstavlja odličen nadomestek lastnemu zobu. Implantacijo izvede oralni kirurg ali implantolog, predhodno pa je potrebno opraviti panoramsko slikanje zob, v zahtevnejših primerih tudi 3D CT sliko. V  preteklosti sta implantacijo spremljali bolečina in močna oteklina, danes se trudimo, da je tega čimmanj. To nam omogoča digitalno podprto načrtovanje, ki povečuje uspešnost in zmanjšuje verjetnost zapletov pri posegu. Če so pogoji optimalni, se lahko implantati vstavijo tudi brez rezanja, brez dodajanja kosti, z manjšimi nebolečimi posegi.

Izgubljene zobe z visoko uspešnostjo nadomestimo z implantati – zobnimi vsadki.

V naši ordinaciji implantacijo izvaja Peter TATALOVIĆ, dr. dent. med., MSc., ki je podiplomski študij zaključil na Univerzi Guglielmo Marconi v Rimu pod vodstvom prof. dr. U. Covanija in Gašper FORTUNA, dr. dent. med, specialist oralne kirurgije.

Poseg poteka v lokalni anasteziji. Implantat se s kirurškim posegom vsadi v čeljustno kost na mesto manjkajočega zoba, sledi celjenje in vraščanje implantata, ki traja od 3-6 mesecev. V vmesnem času implantat ne sme biti obremenjen, saj lahko obremenitev škoduje celjenju in vraščanju implantata. Ko se zaključi obdobje celjenja oz. vraščanja, kirurg ponovno odpre sluznico in po 2 tednih prične z izdelovanjem krone zoba.

Kdaj se odločimo za implantat? Implantat predstavlja odlično rešitev, kadar manjka en zob in sta sosednja zoba intaktna ter ju je zato škoda obrusiti za mostiček.

Implantat se uporablja tudi za stabilizacijo totalne proteze, saj posamezniku omogoča bolj fiksen občutek. Posameznik je tako bolj sproščen in samozavestnejši v družbi in med prehranjevanjem.

undefined
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se