PON-ČET
8-20 h
PET
8-15 h
VIKEND:
po dogovoru
Naročite se na pregled

Implantologija

Naše storitve

Implantat ali zobni vsadek je zobni korenini podoben vijak iz biokompatibilnih kovin - titana. Biokompatibilni materiali implantata se popolnoma zarastejo s kostjo in jih telo vzame za svoje. Implantat se s kirurškim posegom vsadi v čeljustno kost na mesto manjkajočega zoba in predstavlja odličen nadomestek lastnemu zobu. Implantacijo zobnega vsadka izvede oralni kirurg ali implantolog, predhodno pa je potrebno opraviti panoramsko slikanje zob, v zahtevnejših primerih tudi 3D CT sliko. V  preteklosti sta implantacijo spremljali bolečina in močna oteklina, danes se trudimo, da je tega čimmanj. To nam omogoča digitalno podprto načrtovanje, ki povečuje uspešnost in zmanjšuje verjetnost zapletov pri posegu. Če so pogoji optimalni, se lahko implantati vstavijo tudi brez rezanja, brez dodajanja kosti, z manjšimi nebolečimi posegi.

Izgubljene zobe z visoko uspešnostjo nadomestimo z implantati.

V naši ordinaciji implantacijo izvaja Peter TATALOVIĆ, dr. dent. med., MSc., ki je podiplomski študij zaključil na Univerzi Guglielmo Marconi v Rimu pod vodstvom prof. dr. U. Covanija in Gašper FORTUNA, dr. dent. med, specialist oralne kirurgije.

Poseg poteka v lokalni anasteziji. Implantat se s kirurškim posegom vsadi v čeljustno kost na mesto manjkajočega zoba, sledi celjenje in vraščanje implantata, ki traja od 3-6 mesecev. V vmesnem času implantat ne sme biti obremenjen, saj lahko obremenitev škoduje celjenju in vraščanju implantata. Ko se zaključi obdobje celjenja oz. vraščanja, kirurg ponovno odpre sluznico in po 2 tednih prične z izdelovanjem krone zoba.

Kdaj zobni implantat?

Implantat predstavlja odlično rešitev, kadar manjka en zob in sta sosednja zoba intaktna ter ju je zato škoda obrusiti za mostiček.

Implantat se uporablja tudi za stabilizacijo totalne proteze, saj posamezniku omogoča bolj fiksen občutek. Posameznik je tako bolj sproščen in samozavestnejši v družbi in med prehranjevanjem.

Preberite še:

Metoda All-on-4
Implantat - dolgoročna rešitev za vaš manjkajoči zob
Kaj je implantat oziroma zobni vsadek?
- 5 prednosti implantatov

DCT
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se

Obvestilo za paciente

Spoštovani pacienti, obveščamo vas da je od srede, 15. 9. 2021 dalje skladno z Odlokom vlade RS obvezen pogoj PCT za obisk ordinacije:

1. Pogoj prebolelosti

Prebolelost bolezni covida-19 izkazujemo s potrdilom o prebolelosti ali rezultatom testiranja na virus SARS-CoV-2.

Prebolelost lahko izkažemo na dva načina:

  • dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni in ni starejši od osmih mesecev,
  • potrdilom zdravnika, da smo preboleli covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot osem mesecev.

2. Pogoj cepljenosti

Cepljenost lahko izkažemo s potrdilom o cepljenju. Potrdilo o cepljenju je lahko izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca ali cepilnega mesta, vpis v Knjižico o cepljenju ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju.

Pravila, kdaj se oseba obravnava za cepljeno, so različna glede na vrsto cepiva.

3. Pogoj testiranja

Pogoj PCT izpolnjujemo tudi, če smo opravili testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 in je bil naš rezultat negativen. Veljavni so tako testi z metodo verižne reakcije s polimerazo (PCR) kot tudi hitri antigenski testi (HAG). Negativen rezultat testa HAG ne sme biti starejši od 48 ur, rezultat PCR testa pa ne starejši od 72 ur.

PCT pogoja pa ni potrebno izpolnjevati osebam, ki so mlajše od 12 let.

V naši ordinaciji ne izvajamo hitrih testov, ker nismo pooblaščeni izvajalec za testiranje.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje,
Dentalni center Tatalović