Naročite se na pregled

Zobne luske

Naše storitve

Zobne luske oziroma tudi keramične luske so po meri narejene, tanke in v barvah zob, katerih namen je pokriti sprednjo površino zob za izboljšanje videza le teh. Spreminjamo lahko njihovo barvo, obliko, velikost ali dolžino. Narejene so iz porcelana, ki odraža lastnosti naravnih zob in je veliko bolj odporen na madeže.

Katere vrste težav odpravljajo zobne luske?

Luske se lahko uporablja v naslednjih primerih:

  • obarvani zobje;
  • obrabljeni zobje;
  • poškodovani ali zlomljeni zobje;
  • nepravilno poravnani, neenakomerni ali nepravilno oblikovani zobje;
  • razmak med zobmi.

Kako izgleda pot do vašega sanjskega nasmeha?

Diagnoza in postavljanje plana terapije. Vključuje vaše aktivno sodelovanje, kjer nam pojasnite kakšen rezultat si želite doseči. Prav tako naredimo pregled vaših zob, da se prepričamo, ali so zobne luske primerna rešitev za vas ter vam predstavimo celoten postopek zdravljenja in morebitne omejitve.

Priprava. Z minimalnim posegom brušenja zob bo zobozdravnik pripravil površino za luske, nato pa bo poskeniral oziroma vzel odtis vaših zob ter vse skupaj poslal v zobni laboratorij, ki bo izdelal vaše zobne luske. Med čakanjem pa vam izdelamo začasne zobne luske.

Cementiranje. Preden se zobne luske trajno cementirajo, jih bo zobozdravnik začasno postavil na vaš zob, da bi preveril njihovo prileganje in barvo. Nato pripravimo zobe tako, da jih ustrezno očistimo ter tako omogočimo močno adhezijo. Sledi ocena vašega ugriza in po potrebi dokončne prilagoditve zobnih lusk. Prosili vas bomo, da se čez en teden vrnete na pregled, da preverimo kako se vaše dlesni odzivajo na prisotnost vaših lusk in še enkrat pregledamo namestitev le teh ter da odstranimo odvečen cement. In tako od nas odidete z vašim sanjskim nasmehom!

Katere so prednosti zobnih lusk?

Luske ponujajo naslednje prednosti:

  • zagotavljajo naraven videz zob;
  • porcelanske luske so odporne proti madežem;
  • lahko spremenimo barvo in obliko zob;
  • luske zahtevajo minimalen poseg za pripravo površine, a vendar nudijo močno, visoko estetsko rešitev.
Vas zanima kateri vsi dejavniki vplivajo na ceno zobnih lusk?
Preverite TUKAJ

Kakšna je življenjska doba zobnih lusk?

Vsaka terapija je individualna in prilagojena vam ter stanju vaše ustne votline. Vsekakor pa na življenjsko dobo zobnih lusk v največji meri vplivate sami s svojimi morebitnimi nezdravimi navadami. Manj je teh, daljša je življenjska doba zobnih lusk. Definitivno pa ne smete pozabiti tudi na redne preglede in dobro ustno higieno.

Cena ene zobne luske znaša 380,00 €.

Si tudi vi želite z zobnimi luskami doseči popoln nasmeh?

Naročite se na prvi pregled in skupaj bomo preverili, če so zobne luske ustrezna rešitev za vas.

NAROČI SE

DCT
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se