Naročite se na pregled

Implantati

Naše storitve

Pred več kot 30 leti je zobozdravstvo razvilo način za zamenjavo korenine zoba z implantatom. Za marsikoga je ta izum bistveno izboljšal kakovost življenja. Številni pacienti so ob zaključeni implantološki oskrbi obdani s širokim nasmehom na ustih, saj so povrnili veliko več kot le sposobnost žvečenja. Povrnili so si tudi samozavest.

Izgubil sem zob, kaj sedaj?

K izgubi zoba lahko prispevajo številni dejavniki kot so nesreča, zobna gniloba, nezdrave navade, nepravilna prehrana, parodontalne bolezni, prirojena odsotnost zob ali pa pomanjkanje ustne higiene. Ne glede na razlog pa je potrebno zob nadomestiti tako iz estetskih kot tudi funkcionalnih razlogov. Pri zdravih zobeh korenina prenaša silo žvečenja na kost okoli zoba. Zobje ostanejo stabilni in ni velikih sprememb. Ko izgubimo zob, se poleg ogrožanja stabilnosti sosednjih zob začne proces izgube kosti, imenovan resorpcija.

Nezapolnjen prostor med zobmi se zdi nedolžna zadeva, a se lahko zaradi pomanjkanja stimulacije kosti, kar posledično povzroči njeno resorpcijo po višini in dolžini, sčasoma pojavijo velike težave.

Kakšne so možne spremembe zaradi izgube zoba?

 • Zasedba prostora, ki ga pusti manjkajoči zob, s sosednjimi in nasprotnimi zobmi, ki se premikajo, da zapolnijo prazen prostor.

 • Če je manjkajoči zob iz sprednjega dela ust, to vpliva na nasmeh in morebiti na samozavest.

 • Težave pri govoru in žvečenju ter posledično možne prebavne in zdravstvene težave, praviloma zaradi nepravilnega žvečenja.

 • Estetske spremembe, ki nastanejo zaradi spremembe konture obraza zaradi pomanjkanja podpore.

Kaj je implantat oziroma zobni vsadek?

Implantat oziroma zobni vsadek je nadomestek iz titana, ki se uporablja za zamenjavo korenine zoba in kot oporo protezi. Prispeva k izboljšanju fizičnega videza in sposobnosti žvečenja. Primeren je za paciente, ki so izgubili enega, več ali vse zobe. Spodaj je prikaz strukture naravnega zoba v primerjavi s protetično rešitvijo na implantatu.

Z implantatom povrnemo naravno žvečno funkcijo in videz

Velika prednost uporabe protetičnih nadomestkov na implantatih je dejstvo, da se ne premikajo v ustih med jedjo ali govorjenjem. Ta stabilnost zagotavlja bolj naraven in udobnejši rezultat kot mostički ali običajne proteze, s čimer se izboljša počutje in kakovost vašega življenja.

Kakšne so možnosti zdravljenja z implantati?

Glede na klinične okoliščine je lahko na voljo več vrst zdravljenja. V nekaterih primerih je primerna samo ena, v nekaterih je primernih več možnosti zdravljenja. Vsekakor pa določitev ustrezne terapije poteka v pogovoru z izbranim zobozdravnikom.

REŠITEV Z IMPLANTATI KONVENCIONALEN PRISTOP
IZGUBIL SEM ZOB

Vstavitev implantata

 • Ohranjanje sosednjih naravnih zob
 •  Ohranjanje strukture kosti

Fiksni mostiček

 • Obraba sosednjih zob, ki podpirajo most
 • Resorpcija kosti v območju brezzobosti

IZGUBIL SEM VEČ ZOB

Vstavitev implantatov s fiksnim protetičnim nadomestkom

 • Ohranjanje kostne strukture in neba
 • Zobje izgledajo bolj naravno
 • Ohranjanje kvalitete žvečenja

Snemljiva proteza

 • Potrebuje podporo drugih zob in dlesni
 • Nelagodje zaradi premikanja proteze in možna protetična nestabilnost
 • Možne spremembe na nebu

IZGUBIL SEM VSE ZOBE

All-on-4 oziroma modificiran All-on-6

 • Ohranjanje strukture kosti in neba
 • Ohranjanje kakovosti žvečenja
 • Proteza fiksirana in zasidrana na zobne vsadke

Totalna proteza

 • Resorpcija kosti in mehkih tkiv
 • Možna protetična nestabilnost
 • Proteza je snemljiva in jo drži le dlesen

V našem centru implantacijo izvaja Peter TATALOVIĆ, dr. dent. med., MSc., ki je podiplomski študij zaključil na Univerzi Guglielmo Marconi v Rimu pod vodstvom prof. dr. U. Covanija in Gašper FORTUNA, dr. dent. med, specialist oralne kirurgije.

Glavne prednosti zdravljenja z implantati

 • Estetika. Implantati poleg tega, da omogočajo naraven videz zob, pomagajo ustaviti tudi proces resorpcije kosti, ki se zgodi, ko pacient izgubi cel zob (krono in korenino) in ki lahko spremeni videz obraza.

 • Vzdržljivost. Zobni vsadki so rešitev, zasnovana tako, da lahko traja vse življenje, še posebej v kombinaciji s pravilno in natančno izdelanimi protetičnimi komponentami.

 • Ohranjanje naravnih zob. Pri običajni tehniki je potrebno zobe, ki mejijo na izgubljene zobe, pobrusiti, da se lahko uporabijo kot sidra za mostiček. Implantati odpravijo potrebo po posegu v zdrave zobe.

 • Ohranjanje strukture kosti. Zobni vsadki prenašajo žvečilno silo na čeljustno kost in tako pomagajo pri ohranjanju le-te. V primeru delnih protez ali običajnih mostov kost postopoma trpi za resorpcijo, ki lahko, kot je opisano prej, spremeni vaš konstitucijo obraza.

 • Ohranjanje okusa. Pokrivanje predelov ustne sluznice s snemljivimi protezami moti nebo. To se ne zgodi pri zobnih vsadkih, ki so bolj udobni in se lahko izognejo potrebi po uporabi snemljivih protez.

 • Ohranjanje kakovosti žvečenja. Zobne proteze, podprte z implantati, izboljšajo učinkovitost in učinkovitost žvečenja, poleg tega pa izboljšajo prehranske navade pacienta.

V našem centru uporabljamo implantate blagovne znamke Neodent, ki je globalna blagovna znamka prisotna v več kot 50 državah sveta. Z več kot 1,6 milijona prodanih implantatov letno Neodent spada me 3 najboljše ponudnikov zobnih vsadkov na svetu. Z več kot 25-letno tradicijo in osredotočenjem na enostavno uporabo Neodent omogoča zobozdravnikom po celem svetu ustvarjanje novih nasmehov vsak dan.

Kakšen je potek zdravljenja z implantati?

Da bi lažje razumeli faze zdravljenja z implantati, ga razdelimo na pet korakov. Vsi koraki zahtevajo podporo in delo vašega zobozdravnika.

 1. Diagnoza: Zobozdravnik oceni vaš primer na podlagi klinične anamneze, analize stanja vaše ustne votline in z dodatnimi pregledi, za katere meni, da so potrebni. Da bi našli najboljšo rešitev, je potrebno biti pozoren na vse podrobnosti.
 2. Vstavitev implantata: Zobozdravnik kirurško vstavil enega ali več implantatov. Nato v enem oziroma najkasneje dveh dneh sledi obremenitev implantatov z začasnimi zobmi, katere nosite v času do prejema končne protetične rešitve. Tako se lahk tudi v času celjenja samozavestno smejite in počasi privajate na svoj nov nasmeh.
 3. Celjenje: Šivi se običajno odstranijo približno deset dni po operaciji. Glede na vaše zdravstvene okoliščine bo zobozdravnik ocenil koliko časa bo potrebno za celjenje, le ta pa se lahko razlikuje od šestih tednov do nekaj mesecev.
 4. Protetična oskrba: Ko je celjenje končano zobozdravnik začne z izdelavo protetičnega nadomestka za povrnitve vašega nasmeha in funkcije. Le ta je predvsem odvisna od anatomskih značilnosti kostnega ležišča, kamor je implantat nameščen. Po obdobju regeneracije kosti sledi fiksna obremenitev implantatov z novimi zobmi. V tej fazi se izvede intraoralno skeniranje na podlagai katerega dobimo digitalni model vaših ust. Le ta služi zobnim tehnikom v zobotehničnem laboratoriju, da izdelajo ustrezno protetično rešitev. Da bi zagotovili najboljši možnen protetičen nadomestek, je potrebno izvesti eno ali več preizkušanj preden se zdravljenje dokončno zaključi.
 5. Naknadna nega: Zdravljenje z implantati se ne konča, ko je protetičen nadomestek nameščen. Zelo pomembno je, da upoštevate navodila zobozdravnika o čiščenju in se udeležite vseh kontrolnih pregledov. To je edini način, da zagotovite, da je zdravljenje z impantati dolgotrajno.

Cena vstavitve implantata znamke NEODENT znaša 550,00 €.

Ali vas zanima, če so implantati prava rešitev za vas?

Naročite se na implantološki posvet in podali vam bomo vse odgovore.

NAROČI SE

DCT
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se

Zagotovite si PRIHRANEK LETA za Invisalign nevidni zobni aparat

V kolikor do 31.12.2023 potrdite ponudbo za Invisalign, ne samo, da boste zaklenili našo trenutno ceno (prihranek 200,00€), ampak bomo ponudbo še izboljšali z dodatnim popustom v vrednosti 300,00€! Tako boste prihranili kar 500,00€..pomembno je le, da ponudbo potrdite do konca tega leta!

Vse informacije najdete s klikom na gumb VEČ.

VEČ