PON-ČET
8-20 h
PET
8-15 h
VIKEND:
po dogovoru
Naročite se na pregled

All-on-4

Naše storitve

Strah pred obdobjem, ko začnemo izgubljati zobe, je prisoten pri številnih ljudeh. A je na srečo odveč. Današnja stomatologija namreč ponuja številne učinkovite rešitve. V našem centru smo s tako imenovano metodo All-on-4, pri kateri so vsi zobje podprti na štirih implantatih, uspešno pomagali že številnim pacientom.

V naši ordinaciji implantacijo izvaja Peter TATALOVIĆ, dr. dent. med., MSc., ki je podiplomski študij zaključil na Univerzi Guglielmo Marconi v Rimu pod vodstvom prof. dr. U. Covanija in Gašper FORTUNA, dr. dent. med, specialist oralne kirurgije.

Kaj sploh je All-on-4?

Gre za kirurško-protetično obravnavo popolnoma brezzobih pacientov oziroma pacientov, katerih zobe je potrebno izpuliti. Prednost All-on-4 je ta, da se lahko s pravilnim načinom postavitve implantatov izognemo sinusu ali živcu in tako postavimo implantat na mesto, kjer je dovolj kosti.

Kako poteka zdravljenje z All-on-4?

Prvi korak na poti do novih zob je pogovor s pacientom. Vedno si vzamemo čas, da nam pacient opiše svoje težave in želje ter nato skupaj najdemo ustrezno rešitev. Pomemben del zdravljenja pa je tudi dobra diagnostika. Potrebno je narediti ortopan oziroma panoramski posnetek vseh zob in CBCT – 3D slikanje čeljusti, s pomočjo katerega lažje vidimo, izmerimo in določimo, kje bi bila najboljša pozicija za implantate. Celoten postopek izvedemo v naši ordinaciji že na prvem pregledu. Pacientu nato predstavimo plan terapije, ki mu sledi kirurški postopek vstavitve implantatov in nato v enem oziroma najkasneje dveh dneh fiksna obremenitev implantatov z novimi zobmi.

Kakšne so prednosti zdravljenja z All-on-4?

Rešitev pacientom omogoča kvalitetno življenje, saj je videz zob naraven, boljši pa je tudi občutek zob, ki je bolj enoten. Vzdrževanje novih zob je enostavno, kar zagotavljajo tudi redni kontrolni pregledi, ki jih ponujamo v našem centru. Prav tako je enostaven poseg, ki se opravlja v lokalni anesteziji približno eno uro. Ker se implantati postavijo pod kotom oziroma so nagnjeni v kosti, ni vedno potrebna dograditev kosti okoli implantatov. Ena od prednosti All-on-4 je vsekakor cena, ki je nižja kot pri kompleksnejših rehabilitacijah.

Je zdravljenje primerno za vsakogar?

Ker so implantati postavljeni bolj v sprednjem delu čeljusti, All-on-4 ni primerna za vse paciente. Vsak pacient je zgodba zase in vsak pacient ima drugačne pogoje, zato je tudi plan terapije za vsakega individualen. Zaradi boljše stabilnosti se zato kdaj odločimo tudi za alternative in naredimo tako imenovani All-on-6, torej rešitev na šestih implantatih, kar je pogosteje v zgornji čeljusti. Na odločitev seveda vplivajo tudi želje in finančne zmogljivosti pacienta.

Kakšna pa je cena All-on-4?

Cene zdravljenja z All-on-4 se začnejo pri 4.200,00 €, z njo pa ste seznanjeni na prvem pregledu, kjer vam prav tako predstavimo celoten plan zdravljenja.

Pokličite nas na +386 74 922 012 ali pa izpolnite spletni obrazec tukaj in si rezervirajte svoj termin.

DCT
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se

Obvestilo za paciente

Spoštovani pacienti, obveščamo vas da je od srede, 15. 9. 2021 dalje skladno z Odlokom vlade RS obvezen pogoj PCT za obisk ordinacije:

1. Pogoj prebolelosti

Prebolelost bolezni covida-19 izkazujemo s potrdilom o prebolelosti ali rezultatom testiranja na virus SARS-CoV-2.

Prebolelost lahko izkažemo na dva načina:

  • dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni in ni starejši od osmih mesecev,
  • potrdilom zdravnika, da smo preboleli covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot osem mesecev.

2. Pogoj cepljenosti

Cepljenost lahko izkažemo s potrdilom o cepljenju. Potrdilo o cepljenju je lahko izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca ali cepilnega mesta, vpis v Knjižico o cepljenju ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju.

Pravila, kdaj se oseba obravnava za cepljeno, so različna glede na vrsto cepiva.

3. Pogoj testiranja

Pogoj PCT izpolnjujemo tudi, če smo opravili testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 in je bil naš rezultat negativen. Veljavni so tako testi z metodo verižne reakcije s polimerazo (PCR) kot tudi hitri antigenski testi (HAG). Negativen rezultat testa HAG ne sme biti starejši od 48 ur, rezultat PCR testa pa ne starejši od 72 ur.

PCT pogoja pa ni potrebno izpolnjevati osebam, ki so mlajše od 12 let.

V naši ordinaciji ne izvajamo hitrih testov, ker nismo pooblaščeni izvajalec za testiranje.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje,
Dentalni center Tatalović