Naročite se na pregled

Oralna kirurgija

Naše storitve

Najpogostejši poseg v oralni kirurgiji je puljenje zoba (enostavne ekstrakcije, komplicirane ekstrakcije s šivanjem, kirurške ekstrakcije). Razlogi, zakaj se vaš zobozdravnik odloči za puljenje zoba so različni: naprednovali parodontitis, obsežni vnetni procesi na vrhu korenine zoba, popolno ali nepopolno neizrasli oz. impaktirani modrostni zobje, ortodontske indikacije, ...

Oralno kirurške posege v naši ordinaciji izvajata Peter TATALOVIĆ, dr. dent. med., MSc. in Gašper FORTUNA, dr. dent. med, specialist oralne kirurgije. Našim pacientom omogočimo oralno kirurške posege v vrhunsko opremljenem operacijskem prostoru pod strogo kontroliranimi pogoji sterilnosti. Vsi posegi se izvajajo pod lokalno anestezijo in so popolnoma neboleči.

Oralno kirurški posegi, ki jih opravljamo v ordinaciji TATALOVIĆ so:
 

 • APIKOTOMIJA
  Apikotomija ali resekcija vrha korenine je kirurški poseg, pri katerem se od zobne krone odstrani najbolj oddaljen del korenine, imenovan koreninski vršek, skupaj z vnetim tkivom v okolici. Na mestu odstranjenega obolelega zoba tako nastane votlinica, ki jo organizem sčasoma zapolni z brazgotino ali zdravo kostjo. Za apikotomijo se odločimo, če koreninsko zdravljenje ni bilo uspešno. Poseg poteka tako, da najprej prerežemo dlesen ali ustno sluznico, odbrusimo kost nad spremembo in vneto tkivo skupaj z vrškom obolele zobne korenine odstranimo. 
   
 • ALVEOTOMIJA
  Alveotomija je rutinski kirurški poseg, ki se najpogosteje izvaja pri modrostnih zobeh, ko le-ti zaradi pomanjkanja prostora ali napačnega položaja ne morejo popolnoma izrasti. Sem štejemo tudi odstranitev dela okolne kosti, ki onemogoča njegovo izraščanje.
   
 • KORTIKOTOMIJA
  Kortikotomija je kirurški poseg, ki se izvaja na zobeh, ki obstanejo nekje v kosti zgornje ali spodnje čeljusti, vendar niso vznikli in se ne vidijo v zobnem nizu. Ta poseg vključuje popolno odstranitev kostnega pokrova zoba, kar še dodatno olajša in pospeši njegovo izraščanje oziroma omogoči ortodontsko izvlečenje zoba.
   
 • ORTODONTSKA ESTRAKCIJA LIČNIKOV
  Podočniki lahko ostanejo impaktirani, če zgrešijo svojo normalno pot tekom izraščanja. Vzrok je premalo prostora v čeljusti, kjer bi morali izrasti, nastane pa iz dveh razlogov. Prvi je, da je čeljust enostavno premajhna, da bi v njej izrasli vsi zobje, drugi razlog pa je prezgodnja izguba mlečnih zob. V tem primeru se trajni zobje - ličniki, ki izraščajo pred podočniki, pomikajo naprej in s tem zapirajo prostor. V določenih primerih, je zato indicirana ekstrakcija ličnikov, seveda ko ortodont to zahteva in je ekstrakcija del ortodontske terapije.
   
 • IMPLANTATI
  Zobni vsadki ali zobni implantati so zobni korenini podobni vijaki iz biokompatibilnih kovin - titana. Biokompatibilni materiali se popolnoma zrastejo s kostjo in jih telo vzame za svoje. V lokalni anesteziji jih vstavimo v čeljustno kost na mesto manjkajočega zoba.
   
 • DVIG SINUSNEGA DNA (sinus lift) in NADOMESTITEV IZGUBLJENEGA KOSTNEGA VOLUMNA (augmentacija kosti)
  Pri izgubi zob v čeljustni kosti, se pogosto zgodi, da preostala kostnina po višini ni dovolj za trdno oporo zobnemu vsadku. Razlog se skriva v čeljustni votlini ali sinusu, ki je z zrakom napolnjen prostor v zgornji čeljustnici in zmanjšuje obstoječo kostno količino. Da bi zagotovili zadosten volumen kosti za vgradnjo implantata je potrebno narediti dvig sinusnega dna, ki v tem primeru predstavlja edino možnost za zobni vsadek. Pri postopku dvignemo sinusno sluznico in jo nadomestimo oziroma ji dodamo manjkajočo kost.
DCT
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se

Zagotovite si PRIHRANEK LETA za Invisalign nevidni zobni aparat

V kolikor do 31.12.2023 potrdite ponudbo za Invisalign, ne samo, da boste zaklenili našo trenutno ceno (prihranek 200,00€), ampak bomo ponudbo še izboljšali z dodatnim popustom v vrednosti 300,00€! Tako boste prihranili kar 500,00€..pomembno je le, da ponudbo potrdite do konca tega leta!

Vse informacije najdete s klikom na gumb VEČ.

VEČ