Naročite se na pregled

Snemna in fiksna protetika

Naše storitve

Manjkajoči zobje za posameznika predstavljajo težavo, tako estetsko kot tudi funkcionalno. Oseba izgublja na samozavesti, skriva nasmeh, grizne sile niso več enakomerno porazdeljene, kar posledično pomeni, da so določeni zobje bolj obremenjeni.

Zobna protetika je področje stomatologije, ki se ukvarja z nadomestitvijo manjkajočih zob z zobno-protetičnimi nadomestki. Ti nadomestki so izdelani v tesni povezavi z zobotehničnim laboratorijem, zato je za kakovostne zobno-protetične nadomestke, in posledično zadovoljstvo pacientov, ključno dobro sodelovanje med zobozdravnikom in zobotehničnim laboratorijem.

Manjkajoče zobe lahko nadomestimo na več načinov:

  • z zobnimi mostički (polno-porcelanski ali kovinsko-porcelanski),
  • z delnimi protezami,
  • z implantati.

Z zobno-protetični rešitvami pacient ponovno pridobi lep in bleščeč nasmeh ter samozavest, obenem pa se povrne primarna funkcija, saj lahko zopet normalno je.

Zobni mostički

Zobni mostiček je fiksna rešitev oz. t.i. trajni protetični nadomestek, cementiran na vsaj dva zoba, ki služita kot nosilca. Na ta način se izpolni vrzel (prazen prostor) med zobmi. Pri polno-porcelanskih mostičkih je ogrodje iz cirkonija, pri kovinsko porcelanskih mostičkih pa iz kovine. Kateri mostiček je ustreznejši, glede na dano situacijo, se ob pregledu odloči in poda obrazložitev vaš zobozdravnik.

Prevleke

Prevleke ali zobne krone so trajni protetični nadomestki, ki jih pričvrstimo na obrušen zob oz. implantat in nadomeščajo krono zoba. Ločimo kovinsko-porcelanske in polno-porcelanske prevleke.

Delne proteze

Delne proteze izdelamo, če ne manjkajo vsi zobje, se pacient ne odloči za rešitev z implantati oz. mostički ali pa fiksna rešitev ni neizvedljiva.

Totalne proteze

Snemni protetični nadomestek, s katerim nadomestimo zobe v primeru popolne izgube zob v čeljusti. S pomočjo implantatov je možno totalno protezo stabilizirati, kar pacientu omogoča bolj fiksen občutek. Posameznik je tako bolj sproščen in samozavestnejši med pogovorom in prehranjevanjem.

Končne izvedbe protetičnih del se lotimo šele, ko pozdravimo dlesni in morebitno parodontalno bolezen, saj le tako lahko pričakujemo dolgo življensko dobo zobnih nadomestkov. Proteza mora biti izdelana in usklajena z ugrizom, med prehranjevanjem in na splošno vas ne sme motiti oz. sploh ne smete zaznati, da jo nosite.

Zavedamo se pomembnosti estetike in funkcionalnosti zob, zato se trudimo da nove mostičke in proteze uredimo čimprej. Z dobrim načrtovanjem predhodnega zdravljenja, uporabo vrhunske opreme in skrbnim načrtovanjem terminov ter uskladitev z zobotehniki nam to več kot uspeva.

DCT
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se

Zagotovite si PRIHRANEK LETA za Invisalign nevidni zobni aparat

V kolikor do 31.12.2023 potrdite ponudbo za Invisalign, ne samo, da boste zaklenili našo trenutno ceno (prihranek 200,00€), ampak bomo ponudbo še izboljšali z dodatnim popustom v vrednosti 300,00€! Tako boste prihranili kar 500,00€..pomembno je le, da ponudbo potrdite do konca tega leta!

Vse informacije najdete s klikom na gumb VEČ.

VEČ