PON-ČET
8-20 h
PET
8-15 h
VIKEND:
po dogovoru
Naročite se na pregled

Rentgensko slikanje in CBCT

Naše storitve

Rentgensko slikanje zob omogoča zobozdravniku vpogled pod sklenino in v dentin. Rentgensko slikanje je  ključnega pomena pri diagnostiki, saj so vidne spremembe v kosti, v zobni kroni in okoli nje.

  • ORTOPAN – panoramski posnetek zgornje in spodnje čeljusti, videnje stanja zob, zobnih korenin, obzobnih tkiv in kostne strukture.
  • LOKALNI RENTGENSKI POSNETEK – ocena stanja pod sklenino in v dentinu, spremembe v kosti in v zobni korenini ter okoli nje.
  • INTRAORALNA KAMERA – kamera omogoča prikaz povečanega stanja zob ter obzobnih tkivih in s tem sprotno spremljanje zdravljenja ter kontrolo storitev.
  • CBCT – (CONE BEAM COMPUTER TOMOGRAPHY) – omogoča 3D slikanje glave in se uporablja pri načrtovanju implantatov, endodontiji, diagnostiki obzobnih tkiv in ostalih tvorb v čeljusti. CBCT slikanje je slikanje z veliko ločljivostjo in nižjo dozo sevanja od navadnega CT-ja. Sliko z ustreznim programom dobite na CD-ju.
DCT
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se

Obvestilo za paciente

Spoštovani pacienti, obveščamo vas da je od srede, 15. 9. 2021 dalje skladno z Odlokom vlade RS obvezen pogoj PCT za obisk ordinacije:

1. Pogoj prebolelosti

Prebolelost bolezni covida-19 izkazujemo s potrdilom o prebolelosti ali rezultatom testiranja na virus SARS-CoV-2.

Prebolelost lahko izkažemo na dva načina:

  • dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni in ni starejši od osmih mesecev,
  • potrdilom zdravnika, da smo preboleli covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot osem mesecev.

2. Pogoj cepljenosti

Cepljenost lahko izkažemo s potrdilom o cepljenju. Potrdilo o cepljenju je lahko izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca ali cepilnega mesta, vpis v Knjižico o cepljenju ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju.

Pravila, kdaj se oseba obravnava za cepljeno, so različna glede na vrsto cepiva.

3. Pogoj testiranja

Pogoj PCT izpolnjujemo tudi, če smo opravili testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 in je bil naš rezultat negativen. Veljavni so tako testi z metodo verižne reakcije s polimerazo (PCR) kot tudi hitri antigenski testi (HAG). Negativen rezultat testa HAG ne sme biti starejši od 48 ur, rezultat PCR testa pa ne starejši od 72 ur.

PCT pogoja pa ni potrebno izpolnjevati osebam, ki so mlajše od 12 let.

V naši ordinaciji ne izvajamo hitrih testov, ker nismo pooblaščeni izvajalec za testiranje.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje,
Dentalni center Tatalović