Naročite se na pregled

Estetsko zobozdravstvo

Naše storitve

Lep in bleščeč nasmeh je pokazatelj zdravega načina življenja in lepega ter mladostnega videza. Tako v poslovnem kot tudi v zasebnem življenju imajo zdravi in beli zobje pomembno vlogo. Kdor ima brezhibne zobe se pogosteje smeje, kot tisti s slabimi zobmi in ima samozavestnejši nastop v družbi.

Estetsko zobozdravstvo je veja dentalne medicine s poudarkom na estetski dovršenosti ustne votline in okolnih struktur, v tesni povezavi s preventivo in pregledom organskih, strukturnih ali funkcijskih bolezni ustne votline. Vaš nasmeh bo funkcionalen in lep obenem.

Vam vaš nasmeh ni všeč?  Preteklost. Z estetskim zobozdravstvom je vse drugače. :)

Estetsko zobozdravstvo večinoma zajema želje pacienta, ki temeljijo na estetski dovršenosti (beljenje zob, porcelanske estetske luske, ...), obenem pa sem uvrščamo tudi  popravilo okrušenega ali poškodovanega zoba, izdelavo protez in klasičnih mostičkov.

Storitve, ki jih izvajamo v sklopu estetskega zobozdravstva so: porcelanske estetske luske, beljenje zob, estetske dograditve in preoblikovanje zob, zapiranje presledkov med zobmi, preoblikovanje dlesni zaradi estetskih zahtev, implantati – zobni vsadki, ortodontsko zdravljenje, zobni nakit – kristali Swarovski.

Porcelanske zobne luske

Porcelanske luske ali venirji omogočajo spremembo in izboljšanje vašega nasmeha z minimalnim posegom brušenja zob. Primerne so predvsem za paciente, ki si želijo popoln nasmeh. Porcelanske luske so tanke, zobje izgledajo naravno in se uporabljajo predvsem na sprednjih zobeh.

Kdaj izdelamo porcelanske zobne luske?

  • Obarvani zobje.
  • Diasteme  –  razmak med zobmi, zlasti prvimi sprednjimi, ko se pacient ne odloči za ortodontsko rešitev).
  • Pri minimalnih nepravilnostih zob.
  • Zobne plombe, ki se obarvajo in so moteče pri izgledu.
  • Pri manjših poškodbah sprednjih zob.

Beljenje zob

Zdrav in bel nasmeh vpliva na samopodobo in dviguje samozavest, zato je povpraševanje po belih zobeh vedno večje. Predpogoj so vsekakor zdravi zobje in dlesni.

Pred vsakim beljenjem je potrebno narediti higiensko fazo – očistiti zobni kamen in peskanje zob. Sledi beljenje zob v ordinaciji, ki traja približno 1 uro.

Belimo tudi avitalne zobe, to so zobje, ki smo jih endodontsko (po)zdravili. V kaviteto zoba se vstavi belilno sredstvo, ki se nato zamenjuje do želenega rezultata.

Bele ali kompozitne plombe

Bele plombe so iz kompozitnega materiala, ki se kemično veže na zob s pomočjo polimerizacije. Za to je potrebno odnesti manj zoba, za razliko od amalgamskih plomb, kjer je potrebna retencija. Kompozitni materiali so zmožni prenašati grizne sile enako kot amalgamske plombe. Izdelava bele plombe je zahtevnejša in dolgotrajnejša od amalgamske, vendar so rezultati bistveno boljši in lepši. 

Bele plombe so bolj estetske, saj s pomočjo barve in možnostjo oblikovanja omogočajo, da posnamemo obliko zoba.

Okrasni kamenčki na zobeh

Si želite svoj nasmeh še dodatno polepšati? Na vaš zob vam lahko prilepimo kamenček, ki se zasveti ob vsakem vašem nasmehu.

Preberite še:

DCT
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se