PON-ČET
8-20 h
PET
8-15 h
VIKEND:
po dogovoru
Naročite se na pregled

5 najpogostejših vprašanj o zobnih luskah

Svetujemo vam

Imate obarvane ali poškodovane zobe? So zobje mogoče nepravilno poravnani? Ali pa so samo neenakomerno oblikovani? V iskanju ustreznih rešitev za vaš problem ste med številni rešitvami zagotovo zasledili tudi zobne luske, in ne dvomimo, da so se ob tem pojavila številna vprašanja. Zato smo za vas pripravili odgovore na 5 najpogostejših vprašanj o zobnih luskah.

Kdo je primeren kandidat za zobne luske?

Če imate zamazane ali odkrušene zobe, potem so zobne luske odlična rešitev za vaše težave. Prav tako pa so tudi priljubljena izbira za posameznike, ki si želijo sanjskega nasmeha.

Kakšne so prednosti zobnih lusk?

Izboljšajo videz zob, na zobne luske pa se dobro odzivajo tudi dlesni. Za pripravo površine za luske je potreben minimalen poseg brušenja zob, tako se ohranja kar se da največ zobne strukture. Porcelanske luske pa so odporne tudi na madeže.

Koliko zobnih lusk potrebujem?

Da določimo potrebno število zobnih lusk oziroma če so luske sploh primerna rešitev, je potreben temeljit pregled in posvetovanje z izbranim zobozdravnikom. V večini primerov pa se število potrebnih lusk giblje med 2 in 12 vendar vedno sodo število.

Kakšna je potrebna nega zobnih lusk?

Ščetkanje dvakrat na dan po dve minuti, uporaba zobne nitke vsak dan ter Bruksistična opornica, ki vas ščiti pred škrtanjem in stiskanjem zob ponoči, so odlični načini zaščite vaših zobnih lusk. Koristno je tudi, da se izogibate uživanju zelo trde hrane, kot so npr. mandlji.

Ali lahko dobim vpogled v končni izgled že pred samim začetkom terapije?

Tako je, s postopkom modeliranja imenovanim "wax-up", vam lahko pokažemo kakšni bodo rezultati vašega zdravljenja. "Wax-up" je v bistvu odtis, ki ponuja simulacijo končnega rezultata terapije. Je neke vrste model, ki predstavlja kakšen nasmeh lahko dosežemo.
Vsekakor to predstavlja veliko prednost, saj si s tem zagotovimo, da bodo rezultati res točno takšni kot si jih želite vi in vaš zobozdravnik.

V kolikor smo vam pomagali odgovoriti na vaša vprašanja o zobnih luskah ter bi se radi dogovorili za individualen posvet z zobozdravnikom izpolnite spletni obrazec tukaj ali pa nam pustite vaše kontaktne informacije na naš elektronski naslov info@tatalovic.si in naše prijazne asistenke vas bodo kontaktirale v najkrajšem možnem času.
DCT
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se

Obvestilo za paciente

Spoštovani pacienti, obveščamo vas da je od srede, 15. 9. 2021 dalje skladno z Odlokom vlade RS obvezen pogoj PCT za obisk ordinacije:

1. Pogoj prebolelosti

Prebolelost bolezni covida-19 izkazujemo s potrdilom o prebolelosti ali rezultatom testiranja na virus SARS-CoV-2.

Prebolelost lahko izkažemo na dva načina:

  • dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni in ni starejši od osmih mesecev,
  • potrdilom zdravnika, da smo preboleli covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot osem mesecev.

2. Pogoj cepljenosti

Cepljenost lahko izkažemo s potrdilom o cepljenju. Potrdilo o cepljenju je lahko izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca ali cepilnega mesta, vpis v Knjižico o cepljenju ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju.

Pravila, kdaj se oseba obravnava za cepljeno, so različna glede na vrsto cepiva.

3. Pogoj testiranja

Pogoj PCT izpolnjujemo tudi, če smo opravili testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 in je bil naš rezultat negativen. Veljavni so tako testi z metodo verižne reakcije s polimerazo (PCR) kot tudi hitri antigenski testi (HAG). Negativen rezultat testa HAG ne sme biti starejši od 48 ur, rezultat PCR testa pa ne starejši od 72 ur.

PCT pogoja pa ni potrebno izpolnjevati osebam, ki so mlajše od 12 let.

V naši ordinaciji ne izvajamo hitrih testov, ker nismo pooblaščeni izvajalec za testiranje.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje,
Dentalni center Tatalović