PON-ČET
8-20 h
PET
8-15 h
VIKEND:
po dogovoru
Naročite se na pregled

5 prednosti implantatov

Svetujemo vam

Kljub izboljšavam v zobozdravstveni oskrbi mnogi ljudje še vedno trpijo zaradi izgube zob, vzrok katere je bodisi parodontalna bolezen, poškodbe ali kaj drugega. Dolga leta so bile edine možnosti zdravljenja za ljudi z manjkajočimi zobmi mostički in proteze. Danes pa so ena bolj priljubljenih rešitev implantati oziroma zobni vsadki.

Kaj je implantat?

Implantat je nadomestek zobne korenine in predstavlja močno osnovo za fiksno in snemno protetiko, ki je narejena tako, da kar se da posnema izgled vaših naravnih zob.

5 prednosti implantatov

  • Izboljšan govor. S slabo prilegajočimi se protezami lahko zobje v ustih zdrsnejo, kar lahko privede do nevšečnosti pri govoru. Implantati omogočajo, da govorite brez skrbi, da bi zobje v vaših ustih drseli.

  • Lažje prehranjevanja. Implantati delujejo kot vaši lastni zobje, kar vam omogoča, da svoje najljubše hrano uživate samozavestno in brez bolečin.

  • Izboljšano zdravje ustne votline. Ob vstavitvi implantatov vaši bližnji zobje niso spremenjeni v podporo implantatu. Tako več lastnih zob ostane nedotaknjenih, kar izboljša dolgoročno ustno zdravje.

  • Trajnost. Implantati so zelo trpežni in bodo ob primerni ter redni oskrbi imeli dolgo življensko dobo.

  • Izboljšan videz. S pomočjo implantatov dosežemo, da je izgled in občutek vaših zob veliko bolj naraven.

Kakšna je stopnja uspešnosti vstavitve implantatov?

Stopnja uspešnosti vstavitve implantatov je okoli 98% in je predvsem odvisna od večih dejavnikov. Kje v čeljusti so implantati nameščeni, kakšno je stanje ustne votline ter kakšne so izkušnje kirurga oziroma zobozdravnika, ki poseg opravlja.
V naši ordinaciji implantacijo izvaja Peter TATALOVIĆ, dr. dent. med., MSc., ki je podiplomski študij zaključil na Univerzi Guglielmo Marconi v Rimu pod vodstvom prof. dr. U. Covanija in Gašper FORTUNA, dr. dent. med, specialist oralne kirurgije, oba z bogatimi izkušnjami na področju implantologije.

Trenutno zelo aktualna metoda, ki se primarno uporablja za popolnoma brezzobe paciente oziroma paciente katerih zobe je potrebno izpuliti, je All-on-4 o katerem si lahko več preberete tukaj.
DCT
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se

Obvestilo za paciente

Spoštovani pacienti, obveščamo vas da je od srede, 15. 9. 2021 dalje skladno z Odlokom vlade RS obvezen pogoj PCT za obisk ordinacije:

1. Pogoj prebolelosti

Prebolelost bolezni covida-19 izkazujemo s potrdilom o prebolelosti ali rezultatom testiranja na virus SARS-CoV-2.

Prebolelost lahko izkažemo na dva načina:

  • dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni in ni starejši od osmih mesecev,
  • potrdilom zdravnika, da smo preboleli covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot osem mesecev.

2. Pogoj cepljenosti

Cepljenost lahko izkažemo s potrdilom o cepljenju. Potrdilo o cepljenju je lahko izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca ali cepilnega mesta, vpis v Knjižico o cepljenju ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju.

Pravila, kdaj se oseba obravnava za cepljeno, so različna glede na vrsto cepiva.

3. Pogoj testiranja

Pogoj PCT izpolnjujemo tudi, če smo opravili testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 in je bil naš rezultat negativen. Veljavni so tako testi z metodo verižne reakcije s polimerazo (PCR) kot tudi hitri antigenski testi (HAG). Negativen rezultat testa HAG ne sme biti starejši od 48 ur, rezultat PCR testa pa ne starejši od 72 ur.

PCT pogoja pa ni potrebno izpolnjevati osebam, ki so mlajše od 12 let.

V naši ordinaciji ne izvajamo hitrih testov, ker nismo pooblaščeni izvajalec za testiranje.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje,
Dentalni center Tatalović