PON-ČET
8-20 h
PET
8-15 h
VIKEND:
po dogovoru
Naročite se na pregled

5 prednosti implantatov

Svetujemo vam

Kljub izboljšavam v zobozdravstveni oskrbi mnogi ljudje še vedno trpijo zaradi izgube zob, vzrok katere je bodisi parodontalna bolezen, poškodbe ali kaj drugega. Dolga leta so bile edine možnosti zdravljenja za ljudi z manjkajočimi zobmi mostički in proteze. Danes pa so ena bolj priljubljenih rešitev implantati oziroma zobni vsadki.

Kaj je implantat?

Implantat je nadomestek zobne korenine in predstavlja močno osnovo za fiksno in snemno protetiko, ki je narejena tako, da kar se da posnema izgled vaših naravnih zob.

5 prednosti implantatov

  • Izboljšan govor. S slabo prilegajočimi se protezami lahko zobje v ustih zdrsnejo, kar lahko privede do nevšečnosti pri govoru. Implantati omogočajo, da govorite brez skrbi, da bi zobje v vaših ustih drseli.

  • Lažje prehranjevanja. Implantati delujejo kot vaši lastni zobje, kar vam omogoča, da svoje najljubše hrano uživate samozavestno in brez bolečin.

  • Izboljšano zdravje ustne votline. Ob vstavitvi implantatov vaši bližnji zobje niso spremenjeni v podporo implantatu. Tako več lastnih zob ostane nedotaknjenih, kar izboljša dolgoročno ustno zdravje.

  • Trajnost. Implantati so zelo trpežni in bodo ob primerni ter redni oskrbi imeli dolgo življensko dobo.

  • Izboljšan videz. S pomočjo implantatov dosežemo, da je izgled in občutek vaših zob veliko bolj naraven.

Kakšna je stopnja uspešnosti vstavitve implantatov?

Stopnja uspešnosti vstavitve implantatov je okoli 98% in je predvsem odvisna od večih dejavnikov. Kje v čeljusti so implantati nameščeni, kakšno je stanje ustne votline ter kakšne so izkušnje kirurga oziroma zobozdravnika, ki poseg opravlja.
V naši ordinaciji implantacijo izvaja Peter TATALOVIĆ, dr. dent. med., MSc., ki je podiplomski študij zaključil na Univerzi Guglielmo Marconi v Rimu pod vodstvom prof. dr. U. Covanija in Gašper FORTUNA, dr. dent. med, specialist oralne kirurgije, oba z bogatimi izkušnjami na področju implantologije.

Trenutno zelo aktualna metoda, ki se primarno uporablja za popolnoma brezzobe paciente oziroma paciente katerih zobe je potrebno izpuliti, je All-on-4 o katerem si lahko več preberete tukaj.
DCT
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se