PON-ČET
8-20 h
PET
8-15 h
VIKEND:
po dogovoru
Naročite se na pregled

5 prednosti nevidnega zobnega aparata Invisalign

Svetujemo vam

Še niste prepričani, če je ortodontsko zdravljenje z nevidnim zobnim aparatom Invisalign primerno za vas? Preberite si 5 prednosti, ki jih le to prinaša in stopite z nami na pot do popolnega nasmeha!

Diskretno zdravljenje

Za razliko od tradicionalnih fiksnih zobnih aparatov Invisalign uporablja prozorne alignerje, ki se naravno zlijejo v vaš nasmeh. Invisalign alignerji izgledajo kot ščitnik za usta, ki ga postavite nad površino zob. Ker so narejeni iz zelo trpežne in prozorne plastike je ortodontska terapija tako lahko popolnoma diskretna!

Izboljšano udobje

Kovinski nosilci in žice, ki se pritrdijo na površino pacientovih zob, lahko pogosto povzročijo resno nelagodje in poškodbe v ustni votlini. Da ortodontska terapija teče po planu se na aparatu nenehno delajo prilagoditve, ki lahko povzročijo bolečine v zobeh in čeljusti. Invisalign alignerji pa so narejeni po meri, da se udobno prilegajo zobem. Brez žic, brez nosilcov, brez draženja.

Manj obiskov

Pacienti s tradicionalnim fiksnim zobnim aparatom potrebujejo mesečne obiske pri ortodontu, da se tako zagotavlja nemoten potek ortodontske terapije. Pri terapiji z Invisalign zobnim aparatom pa pacienti preprosto zamenjajo svoj trenutni aligner z novim na vsake 1 do 2 tedna. To pomaga sprostiti čas v natrpanem urniku saj je število obiskov, ki jih morate opraviti v naši ordinaciji bistveno manjše od tistega pri pacientih s tradicionalnim fiksnim zobnim aparatom.

Jejte, kar želite

Pacient, ki nosijo tradicionalni fiksni zobni aparat se morajo izogibati številnim prehrambenim izdelkom. Ker pa se alignerji Invisalign pred jedjo odstranijo, vam ni potrebno spreminjati vaših prehranskih navad. Tako lahko vaša najljubša hrana in pijača brez zadržkov ostaneta na meniju!

Izboljšano zdravje ust

Ohranjanje zob čistih s kakovostno ustno higieno je v trajanju ortodontske terapije zelo pomembno. Tako morajo pacienti s tradicionalnim fiksnim zobnim aparatom za pravilno in kakovostno čiščenje zob uporabljati veliko različnih ščetk, med tem ko pacienti z Invisalign zobnim aparatom preprosto odstranijo aligner in začnejo s ščetkanjem in nitkanjem.

Več o poteku zdravljenja in samem nevidnem zobnem aparatu Invisalign.

Invisalign nevidni zobni aparat

DCT
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se

Obvestilo za paciente

Spoštovani pacienti, obveščamo vas da je od srede, 15. 9. 2021 dalje skladno z Odlokom vlade RS obvezen pogoj PCT za obisk ordinacije:

1. Pogoj prebolelosti

Prebolelost bolezni covida-19 izkazujemo s potrdilom o prebolelosti ali rezultatom testiranja na virus SARS-CoV-2.

Prebolelost lahko izkažemo na dva načina:

  • dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni in ni starejši od osmih mesecev,
  • potrdilom zdravnika, da smo preboleli covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot osem mesecev.

2. Pogoj cepljenosti

Cepljenost lahko izkažemo s potrdilom o cepljenju. Potrdilo o cepljenju je lahko izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca ali cepilnega mesta, vpis v Knjižico o cepljenju ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju.

Pravila, kdaj se oseba obravnava za cepljeno, so različna glede na vrsto cepiva.

3. Pogoj testiranja

Pogoj PCT izpolnjujemo tudi, če smo opravili testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 in je bil naš rezultat negativen. Veljavni so tako testi z metodo verižne reakcije s polimerazo (PCR) kot tudi hitri antigenski testi (HAG). Negativen rezultat testa HAG ne sme biti starejši od 48 ur, rezultat PCR testa pa ne starejši od 72 ur.

PCT pogoja pa ni potrebno izpolnjevati osebam, ki so mlajše od 12 let.

V naši ordinaciji ne izvajamo hitrih testov, ker nismo pooblaščeni izvajalec za testiranje.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje,
Dentalni center Tatalović