PON-ČET
8-20 h
PET
8-15 h
VIKEND:
po dogovoru
Naročite se na pregled

5 razlogov zakaj bi se morali tudi vi odločiti za ortodontski aparat

Svetujemo vam

Zaradi napredkov sodobnega zobozdravstva, postaja ortodontsko zdravljenje vedno bolj priljubljeno tudi pri odraslih. Tako lahko popoln nasmeh dosežete ne glede na vašo starost. Obstaja pet glavnih razlogov, zakaj se odrasli odločijo za poravnavo zob in odpravljanje slabega ugriza z ortodontskim zdravljenjem:

- Povečanje samozavesti: Pomembno je, da se počutite dobro v svoji koži, ne glede na starost. Če niste zadovoljni s svojim nasmehom, lahko to negativno vpliva na vašo samozavest.

- Izboljšano zdravje ustne votline: Odpravljanje ortodontskih težav olajša čiščenje zob in dlesni ter posledično izboljša zdravje vaše ustne votline. Z izboljšanjem zdravja le te, pa boste obvarovali tudi vaše splošno zdravje.

- Boljši ugriz: Boljši ugriz omogoči, da se hrana pravilno prežveči in s tem podaljša življenjska doba zob.

- Raznolike možnosti zdravljenja: Danes je na voljo več možnosti ortodontskega zdravljenja. Številne diskretne alternative tradicionalni kovini so izdelane iz prozorne plastike ali keramike.

- Zdravljenje ni tako dolgo: Pri večini bolnikov, ki nosijo ortodonstki aparat, je čas zdravljenja veliko krajši od pričakovanega.

DCT
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se

Obvestilo za paciente

Spoštovani pacienti, obveščamo vas da je od srede, 15. 9. 2021 dalje skladno z Odlokom vlade RS obvezen pogoj PCT za obisk ordinacije:

1. Pogoj prebolelosti

Prebolelost bolezni covida-19 izkazujemo s potrdilom o prebolelosti ali rezultatom testiranja na virus SARS-CoV-2.

Prebolelost lahko izkažemo na dva načina:

  • dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni in ni starejši od osmih mesecev,
  • potrdilom zdravnika, da smo preboleli covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot osem mesecev.

2. Pogoj cepljenosti

Cepljenost lahko izkažemo s potrdilom o cepljenju. Potrdilo o cepljenju je lahko izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca ali cepilnega mesta, vpis v Knjižico o cepljenju ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju.

Pravila, kdaj se oseba obravnava za cepljeno, so različna glede na vrsto cepiva.

3. Pogoj testiranja

Pogoj PCT izpolnjujemo tudi, če smo opravili testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 in je bil naš rezultat negativen. Veljavni so tako testi z metodo verižne reakcije s polimerazo (PCR) kot tudi hitri antigenski testi (HAG). Negativen rezultat testa HAG ne sme biti starejši od 48 ur, rezultat PCR testa pa ne starejši od 72 ur.

PCT pogoja pa ni potrebno izpolnjevati osebam, ki so mlajše od 12 let.

V naši ordinaciji ne izvajamo hitrih testov, ker nismo pooblaščeni izvajalec za testiranje.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje,
Dentalni center Tatalović