PON-ČET
8-20 h
PET
8-15 h
VIKEND:
po dogovoru
Naročite se na pregled

Da izbira zobozdravnika ne bo pretežka naloga – upoštevajte 7 ključnih stvari!

Svetujemo vam

Če ste se podali v iskanje novega zobozdravnika, pri tem pa niste povsem prepričani, kaj je tisto, kar bi bilo dobro upoštevati pri izbiri, smo za vas pripravili nekaj ključnih opornih točk, ki vam bodo pomagale pri odločitvi.

Redni obiski pri zobozdravniku so ključnega pomena za optimalno zdravje zob in ustne votline. Dober zobozdravnik pa je tisti, kateremu lahko zaupate, in kateri bo odlično opravil svojo nalogo.

Ravno zato je izbira osebnega zobozdravnika ali zobozdravnika specialista pomembna naloga, ki zajema nekaj raziskovanja in povpraševanja. Naj vam ne bo žal časa, ki ga boste vložili v pridobivanje informacij.

Za začetek lahko povprašate domače, prijatelje in sodelavce o tem, kakšne so njihove izkušnje, in koga priporočajo. Tako boste lahko zožili seznam zobozdravnikov, in se osredotočili na pridobivanje informacij pri nekaj ponudnikih. Pri tem pa si lahko pomagate s spodnjimi sedmimi vprašanji.

1.     Mi odgovarja delovni čas ordinacije?

Izbira zobozdravnika naj bo vezana tudi na vaš čas. Kaj s tem mislimo? Da se boste na termin lahko naročili, kadar vam bolj ustreza. Na primer tako, da je zobozdravstvena ordinacija odprta tudi popoldne ali v večernih urah, da vam ne bo potrebno hiteti iz službe in potem nazaj.

Nekateri zobozdravniki delajo samo dopoldne in nimajo tako fleksibilnega urnika, spet drugi pa imajo odprto čez cel dan in se tako lahko lažje prilagajajo željam pacientov. Povprašajte, ali ponujajo možnost, da se za poseg ali pregled lahko dogovorite tudi izven rednega delovnega časa.

To je pomembno tudi iz vidika, če boste morda potrebovali nujno oskrbo. V takih primerih si zagotovo ne želite, da bi morali čakati več, kot je potrebno. Daljši delovni čas in ažurnost sta pomembna dejavnika pri izbiri, še posebej, če ste vpeti v vsakodnevne obveznosti in sledite hitremu tempu življenja.

2.     Lahko preverim izkušnje, strokovno znanje in usposobljenost zobozdravnika?

Pri zobozdravstvenih storitvah je izjemno pomembna izkušenost, usposobljenost in strokovna podkovanost osebja. Le na ta način lahko izvajajo kakovostne storitve, ki se zrcalijo v odličnih rezultatih in zadovoljstvu pacientov.

Če imate možnost, preverite na spletu, kakšne delovne izkušnje ima zobozdravnik, kje je pridobil izobrazbo, ali je specializiran za določeno vejo zobozdravstva (npr. ortodontija, implantologija, endodontija,…), itd.

Dokončana specializacija in specifične kompetence sta pomembna dejavnika, če je vaša izbira zobozdravnika vezana na specialistično zdravljenje. Hkrati pa ne gre pozabiti, da je najboljši zobozdravnik tisti, ki se nenehno izobražuje in nadgrajuje znanje.

3.     Ali uporabljajo najsodobnejšo opremo in tehnologijo?

Področje zobozdravstva se ves čas spreminja oziroma napreduje. Temu sledi tudi razvoj tehnologije in opreme, ki jo uporablja zobozdravnik pri pregledih in tudi pri posegih. To so lahko razni digitalni rentgenski sistemi, laserji, programska oprema in drugo.

Nekatere sodobne naprave olajšujejo delo zobozdravnikov, spet druge omogočajo bolj natančno diagnostiko, tretje pa izboljšujejo proces in rezultate zdravljenja. Nove tehnologije tudi izboljšujejo izkušnje pacientov, ter poenostavljajo dolgotrajne postopke.

Zato je smiselno, da preverite, ali zobozdravnik uporablja najnovejšo tehnologijo. Namreč, dober zobozdravnik vlaga čas in finančna sredstva v nakup nove opreme, ki omogoča bolj kakovostno zobozdravstveno oskrbo.

4.     Kje se nahaja zobozdravstvena ordinacija?

Izbira osebnega zobozdravnika naj bo vezana na lokacijo zobozdravstvene ordinacije. Pomembno je, da se zobozdravnik nahaja blizu vas, še posebej, če boste hodili na rutinske preglede, ali pa če izbirate družinskega zobozdravnika, h kateremu boste vozili tudi otroke. Lokacija je pomembna tudi iz vidika, če boste morda potrebovali kakšen neodložljiv poseg.

Če boste iskali seznam zobozdravnikov, ki se ukvarjajo s specialističnim zdravljenjem, potem se boste lahko zapeljali tudi malo dlje oziroma izven vašega domačega kraja, še posebej, če ste našli specialista, ki vam najbolj ustreza.

Na primer, našli ste zobozdravnika, ki ima odlične reference za izdelavo in postavljanje zobnih lusk, ali pa so v določenem dentalnem centru posebej specializirani za zdravljenje z nevidnim zobnim aparatom Invisalign.

5.     Na kakšen način obravnavajo svoje paciente?

Če se sprašujete, kako do osebnega zobozdravnika ali zobozdravnika specialista, ki je pozoren, skrben in osredotočen na potrebe svojih pacientov, je najbolje, da pokličete na kontaktno številko in se naročite na posvet ali prvi pregled.

Morda boste že po telefonskem pogovoru z osebjem dobili občutek o profesionalnem pristopu in o tem, kako ravnajo s svojimi pacienti. Najbolj objektiven vtis pa boste dobili, če obiščete ordinacijo in se z zobozdravnikom pogovorite.

Za vaše dobro počutje v postopku naročanja in zdravljenja je pomembno, da je osebje prijazno in ažurno, najboljši zobozdravnik pa bo poskrbel, da bo vaša izkušnja na zobozdravniškem stolu karseda sproščena.

6.     Katere zobozdravstvene storitve nudijo?

Niso vsi zobozdravniki, ki sprejemajo nove paciente, tudi specializirani za prav vse zobozdravstvene storitve. Zato je smiselno, da se vnaprej pozanimate, ali ordinacija izvaja storitev, ki jo potrebujete. Na primer, ali iščete specialista za zobne vsadke, ali pa vam je pomembno, da so specializirani za koreninsko zdravljenje zob, itd.     

Prosti zobozdravniki, ki delujejo v splošnem zobozdravstvu, vas sicer lahko napotijo k specialistu, vendar je bolje, da izberete dentalni center z uigrano ekipo strokovnjakov, kjer ponujajo celovito zobozdravstveno oskrbo. Tako vam ob spremembi potreb ne bo potrebno iskati novega zobozdravnika.

Izbira zobozdravnika je zagotovo odvisna od vaših potreb. V centru z več različnimi ordinacijami in specialisti boste lahko opravili vse, kar boste potrebovali. Poleg tega boste na enem mestu imeli vse izvide, osebje pa bo že seznanjeno z vsemi zdravljenji, ki ste jih opravili.

7.     Kako so zobozdravnika ocenili pacienti?

Na družbenih omrežjih in spletnih portalih lahko poiščete komentarje in ocene pacientov, ki so ordinacijo že obiskali. Tako lahko preverite, kakšne so njihove izkušnje, kaj so pohvalili, in kaj grajali. Če je več negativnih ocen kot pozitivnih, potem morda to ni najboljša izbira zobozdravnika.

Na splošno ocene uporabnikov predstavljajo uporaben in zanesljiv vir informacij o tem, kakšen sloves uživa zobozdravstvena ordinacija, kako prijazno je osebje, kakšne so čakalne dobre, kaj lahko pričakujete glede kakovosti storitev, kako so v ordinaciji odzivni na naročanje preko elektronske pošte, in v kakšni meri se prilagajajo potrebam pacientov.

Kaj pa cena zobozdravnika?

Naj cena ne bo odločilni faktor pri izbiri zobozdravnika. Poceni zobozdravnik še ne zagotavlja kakovostne storitve. Nizka cena (ali precej nižja v primerjavi z ostalimi ponudniki) zobozdravstvene storitve običajno pomeni, da so morali narediti nekakšen kompromis v kakovosti.

Na primer, uporabili so materiale slabše kakovosti, naredili so površno diagnostiko, zdravljenja niso povsem prilagodili stanju vaših zob in dlesni, in drugo. Čeprav boste v tistem trenutku privarčevali, se vam na dolgi rok lahko to maščuje, saj boste morali posebej plačati za razna popravila, prilagoditve in dodatne preglede. 

Prepričajte se sami!

Vabljeni v Dentalni center Tatalović s 25-letno tradicijo. Zahvaljujoč naši strokovno podkovani in uigrani ekipi strokovnjakov vam nudimo celostno oskrbo s široko paleto zobozdravstvenih zdravljenj, prilagojenih vašim potrebam. Naročite se na pregled ali le posvet in se sami prepričajte, da je izbira zobozdravnika v našem centru odlična naložba v zdravje vaših zob, dlesni in ustne votline.

Naročite se na zobozdravstevni pregled.

Naroči se
DCT
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se