Naročite se na pregled

Invisalign First - nevidni zobni aparat za otroke

Svetujemo vam

Starši so veliko hitreje zaskrbljeni v kolikor vidijo nepravilnosti pri izraščanju zob pri svojih otrocih, kot pa pri sebi. Zato želijo čim hitreje najti najboljšo rešitev za lep nasmeh.

Optimalen čas za prvi obisk pri ortodontu je odvisen od vrste nepravilnosti in ga za to težko določimo. Otroci morajo redno obiskovati otroškega zobozdravnika, ki poleg higiene in zdravja celotne ustne votline spremlja tudi zagriz, nepravilnosti v položaju in številu zob, funkcije orofacialnega področja in seveda morebitne prisotne razvade (sesanje prsta, dude, drža odprtih ust ..). Če zobozdravnik na pregledu opazi kakšno nepravilnost, vas napoti k ortodontu, ki nato določi kdaj naj bi bil ustrezen čas zdravljenja.

Pri mlajših otrocih lahko navadni fiksni zobni aparat (zvezdice) hitro predstavlja problem predvsem zaradi higiene in vzdrževanja, moti jih lahko tudi pri govoru in prehranjevanju. Vse več pa je tudi takšnih otrok, ki jim zvezdice predstavljajo estetski problem in vplivajo na njihovo samopodobo. Vse to lahko reši Invisalign First.

Kaj je Invisalign First?

Invisalign First je terapija z nevidnimi opornicami, ki lahko popravi nepravilnosti predvsem pri otrocih, ki imajo še mlečne zobe oz. mešano denticijo (stalne in mlečne zobe). Z Invisalign First lahko razširimo zobni lok, poravnamo zobe in naredimo prostor za izraščanje stalnikov, tako da ima otrok ves čas menjalnega zobovja lep nasmeh.

Uporaba nevidnega zobnega aparata Invisalign pri otrocih

Invisalign je primeren za vse starosti. Pri ortodontski terapiji, ne glede na vrsto aparata, je predvsem pomembna motivacija. Otrok mora biti dovolj zrel in skrben, da bo vzdrževal dobro ustno higieno in redno nosil aparat.

Pri otrocih starih med 6 in 10 let, lahko začnemo s prvo fazo zdravljenja z nevidnimi opornicami. Z Invisalign First lahko zdravimo manjše nepravilnosti, kot je na primer pomanjkanje prostora za stalne zobe, in tudi večje nepravilnosti, kjer je prisoten ozek zobni lok.

Nevidne opornice so snemljive, vendar jih pacient sname samo med hranjenjem in umivanjem zob, preostali čas pa jih mora nositi, da dosežemo željeni rezultat. Torej vsaj 22 ur dnevno morajo biti prisotne na zobeh.

Kaj je prva faza zdravljenja z Invisalignom?

Glavni cilj zdravljenja z Invisalign First je, da se izognemo večjim nepravilnostim, ki lahko nastopijo, ko izrastejo vsi stalni zobje. Z Invisalign First lahko razširimo zobni lok in s tem naredimo dovolj prostora za izraščanje stalnikov ter se izognemo puljenju zob. Kar nekaj je otrok, ki imajo majhno čeljust in velike zobe, kar vodi v pomanjkanje prostora za stalnike.

V prvi fazi zdravljenja se poravnajo zobje, otrok ima lepši nasmeh, prav tako pa se lahko korigirajo nepravilnosti v zagrizu, če so že prisotne. Druga faza sledi, ko izrastejo vsi stalni zobje in je morda potrebno korigirati zagriz in popraviti manjše nepravilnosti, ki so nastale z izraščanjem stalnikov.

Predvsem je največja prednost opravljene prve faze z Invisalign First ta, da je nato druga faza, če je ta potrebna, veliko hitrejša in lažja za obravnavo. Druga faza je lahko terapija z Invisalignom ali navadnim fiksnim aparatom.

Zakaj Invisalign First?

  1. Zdravljenje z Invisalign First je hitro. Rezultati so vidni že po 6 mesecih ali prej. Celotna terapija pa lahko traja do 18 mesecev (odvisno od nepravilnosti).

  2. Opornice so veliko bolj udobne, kot pri fiksnem aparatu. Le ta lahko na začetku pika in moti pacienta, Invisalign aparat pa s tanko oblogo prekriva celotne zobe, zato se na njega hitreje navadimo.

  3. Je zelo enostaven za uporabo. Otroci se hitro naučijo rokovanja z njim, kako ga vzeti iz ust in vstaviti nazaj.

  4. Lažje vzdrževanje dobre ustne higiene. Invisalign opornice so snemljive, zato je čiščenje zob veliko enostavnejše kot pri fiksnem zobnem aparatu.

  5. Narejen je iz SmartTrack materiala. Zaradi tega je izjemno udoben in omogoča zobem, da se hitro in pravilno premikajo.

Kako izgleda potek terapije z Invisalign First?

Otroka najprej poskeniramo in prikažemo simulacijo premika zob ter predstavimo plan terapije. Starši lahko torej takoj vidijo končni rezultat terapije.

Sledi planiranje terapije, kar je delo ortodonta in nato izdelava alignerjev. Ko so le ti izdelani, pride pacient na dogovorjeni termin, kjer mu na zobe namestimo attachmene. Attachmeni so majhni gumbki v barvi zoba, ki omogočajo določene premike in preko katerih so pritrjene folije. Pacient prejme še vsa ustrezna navodila in opornice ter na vsakih 8-10 tednov prihaja na kontrole.

Po končani prvi fazi je potrebno ohraniti pridobljeno stanje zato pacient dobi opronice, ki jih nosi samo ponoči, dokler ne izrastejo vsi stalni zobje.

Invisalign First je vedno pogostejša izbira staršev, saj se zavedajo prednosti, ki jih ponuja. Od enostavnejšega vzdrževanja higiene do krajšega časa zdravljenja. Seveda si starši vedno bolj želijo tudi lepega nasmeha pri svojih otrocih v fazi menjalnega zobovja, kar jim lahko s tem aparatom omogočimo, saj lahko začnemo z zdravljenje od 6. leta naprej oz. ko imajo prisotne trajne sekalce (enke in dvojke) ter prve kočnike (šestice). Lahko bi rekli, da s pomočjo Invisalign First omogočimo, da lep nasmeh raste skupaj z otrokom.

Skupaj poiščimo najboljšo rešitev za lep nasmeh vašega otroka.

Naročite se na pregled še danes.

NAROČI SE

DCT
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se