PON-ČET
8-20 h
PET
8-15 h
VIKEND:
po dogovoru
Naročite se na pregled

Kaj je implantat oziroma zobni vsadek?

Svetujemo vam

Implantat oziroma zobni vsadek je nadomestek zobne korenine, izdelan iz telesu prijaznega titana. Njegov namen je, da kot podpora protetičnemu zobnemu nadomestku pacientu povrne naravni fizični videz in žvečno funkcijo. Ena od učinkovitih rešitev, ki je podprta z implantati je tudi metoda All-on-4.

Za koga so implantati oziroma zobni vsadki primerni?

Implantati so primerni predvsem za paciente s problemom brezzobih čeljusti ali nekaj manjkajočih zob, hkrati pa so lahko odlična rešitev tudi takrat, ko je manjkajoč samo en zob. 

Kaj so prednosti implantatov?

Glavna prednost uporabe protetičnih nadomestkov na implantatih oziroma zobnih vsadkih je njihova stabilnost. Implantati so namreč nadomestki pravih zobnih korenin, zato se med hranjenjem ali govorjenjem ne premikajo. To pa omogoča, da je končni rezultat naravnejši in udobnejši kot mostički ali klasične proteze, kar izboljša počutje in življenjsko kakovost.

Implantati NEODENT

V našem centru uporabljamo implantate oziroma zobne vsadke Neodent, ki so rezultat 25 let klinično preverjenega in dokumentiranega procesa dela, ki omogoča kvaliteto in odličnost izdelka. Narejeni so iz titana, med sabo pa se razlikujejo po obliki telesa.

Implantat Neodent

Vabljeni v naš center, kjer vam bomo glede na vaše stanje svetovali in izdelali ustrezen plan terapije ter najprimernejšo snemno ali fiksno protetično rešitev

Pokličite nas na +386 74 922 012 ali pa izpolnite spletni obrazec tukaj in si že danes rezervirajte svoj termin.

DCT
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se

Obvestilo za paciente

Spoštovani pacienti, obveščamo vas da je od srede, 15. 9. 2021 dalje skladno z Odlokom vlade RS obvezen pogoj PCT za obisk ordinacije:

1. Pogoj prebolelosti

Prebolelost bolezni covida-19 izkazujemo s potrdilom o prebolelosti ali rezultatom testiranja na virus SARS-CoV-2.

Prebolelost lahko izkažemo na dva načina:

  • dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni in ni starejši od osmih mesecev,
  • potrdilom zdravnika, da smo preboleli covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot osem mesecev.

2. Pogoj cepljenosti

Cepljenost lahko izkažemo s potrdilom o cepljenju. Potrdilo o cepljenju je lahko izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca ali cepilnega mesta, vpis v Knjižico o cepljenju ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju.

Pravila, kdaj se oseba obravnava za cepljeno, so različna glede na vrsto cepiva.

3. Pogoj testiranja

Pogoj PCT izpolnjujemo tudi, če smo opravili testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 in je bil naš rezultat negativen. Veljavni so tako testi z metodo verižne reakcije s polimerazo (PCR) kot tudi hitri antigenski testi (HAG). Negativen rezultat testa HAG ne sme biti starejši od 48 ur, rezultat PCR testa pa ne starejši od 72 ur.

PCT pogoja pa ni potrebno izpolnjevati osebam, ki so mlajše od 12 let.

V naši ordinaciji ne izvajamo hitrih testov, ker nismo pooblaščeni izvajalec za testiranje.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje,
Dentalni center Tatalović