Naročite se na pregled

Razkrivamo skrivnosti beljenja zob

Svetujemo vam

Sijoč nasmeh je odraz sreče in samozavesti in ena ključnih sestavin očarljivega nasmeha so zagotovo biserno beli zobje. Sčasoma pa naši zobje izgubijo svojo naravno svetlost in se obarvajo. A brez strahu, saj poznamo rešitev za to nevšečnost – beljenje zob, ki je eden najbolj priljubljenih kozmetičnih zobozdravstvenih posegov po vsem svet.

Zakaj se zobje obarvajo?

Madeže na zobeh lahko pripišemo različnim dejavnikom, tako zunanjim kot notranjim. Zunanji madeži se pojavijo na površini zob in so pogosto posledica uživanja določene hrane in pijač, kot so kava, čaj, rdeče vino, jagodičevje in temne omake. Kajenje in slaba zobna higiena lahko prav tako prispevata k zunanjem zabarvanju.

Notranje zabarvanje zob pa je običajno posledica staranja, čezmerne izpostavljenosti fluoridom med razvojem zob, nekaterih zdravil in poškodbe zob. Genetika ima lahko tudi vlogo pri določanju naravne barve in dovzetnosti za obarvanje naših zob.

Kako deluje beljenje zob?

Beljenje zob je varen in učinkovit kozmetični zobozdravstveni postopek, katerega namen je posvetliti barvo vaših zob in jim povrniti naravno svetlost. Največkrat se uporabljata dve glavni metodi beljenja zob: profesionalno beljenje v ordinaciji in kompleti za beljenje zob na domu.

Profesionalno beljenje v ordinaciji: ta postopek izvaja usposobljen zobozdravnik in običajno vključuje nanašanje belila neposredno na zobe. Belilno sredstvo se aktivira s posebno svetlobo ali laserjem, kar pospeši proces beljenja. Zdravljenje v ordinaciji lahko prinese izjemne rezultate v samo enem obisku, zaradi česar je priljubljena izbira za posameznike, ki iščejo takojšnje in opazne izboljšave.

Kompleti za beljenje na domu: Kompleti za beljenje na domu, ki jih predpišejo zobozdravniki, so še ena možnost za beljenje zob. Ti kompleti so sestavljeni iz po meri izdelanih belilnih folij in profesionalnega belilnega gela. Pacient nosi folije določen čas, običajno nekaj ur na dan ali čez noč, dokler ne doseže želenih rezultatov.

Na kaj moramo biti pozorni pri beljenju zob?

Beljenje zob je na splošno varen poseg v kolikor upoštevate določene previdnostne ukrepe, da se izognete morebitnim tveganjem in stranskim učinkom.

  1. Strokovni nadzor: vedno se posvetujte z zobozdravnikom, preden se odločite za kakršen koli tretma za beljenje zob. Zobozdravnik bo ocenil vaše ustno zdravje in določil najboljši pristop glede na vaše potrebe. Vsekakor odsvetujemo beljenje z belilnimi geli, ki so v prosti prodaji, saj lahko belilna učinkovina ob nepravilni ali nenatančni uporabi poškoduje dlesen ali zobe.
  2. Občutljivost: beljenje zob lahko povzroči začasno občutljivost zob, zlasti pri posameznikih z že obstoječimi težavami z občutljivostjo. Zobozdravniki lahko priporočijo izdelke za desenzibilizacijo ali prilagodijo načrt zdravljenja, da zmanjšajo nelagodje.
  3. Prekomerna uporaba belilnih izdelkov: pretirana uporaba belilnih izdelkov v prosti prodaji ali njihova nepravilna uporaba lahko povzroči poškodbo sklenine in draženje dlesni. Držite se priporočenih smernic in se izogibajte uporabi nereguliranih izdelkov.

Beljenje zob je izjemen zobozdravstveni poseg, ki lahko poživi vaš nasmeh in s tem pripomore k večji samozavesti. Če sanjate o bleščečem nasmehu, se posvetujte z nami, da raziščemo najboljše možnosti beljenja zob, prilagojene vašim potrebam.

Ne pozabite, do sijočega nasmeha vas loči le en obisk naše ordinacije!

Naročite se na pregled še danes.

DCT
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se

Zagotovite si PRIHRANEK LETA za Invisalign nevidni zobni aparat

V kolikor do 31.12.2023 potrdite ponudbo za Invisalign, ne samo, da boste zaklenili našo trenutno ceno (prihranek 200,00€), ampak bomo ponudbo še izboljšali z dodatnim popustom v vrednosti 300,00€! Tako boste prihranili kar 500,00€..pomembno je le, da ponudbo potrdite do konca tega leta!

Vse informacije najdete s klikom na gumb VEČ.

VEČ