Naročite se na pregled

Invisalign First ali fiksni zobni aparat za otroke: katera rešitev je najboljša?

Svetujemo vam

Največje veselje vsakega starša je zagotovo videti svojega otroka z nasmehom na obrazu. Kaj pa če se ne želi smejati, saj je nesiguren zaradi videza svojih zob? Na srečo obstaja popolna rešitev v ortodontiji, imenovana Invisalign First. Gre za neopazen zobni aparat, ki bo otroku omogočil čudovit nasmeh in okrepil njegovo samozavest.

Sodobni zobni aparat za otroke

Invisalign First, sodobna ortodontska terapija, ponuja diskretno in udobno alternativo tradicionalnim ortodontskim aparatom. Le ta je primeren za otroke od 6. leta naprej, ki imajo še mlečne zobe oziroma kombinacijo mlečnih in stalnih. Z uporabo prozornih alignerjev za poravnavo nežno premakne zobe na svoje mesto. Brez nelagodnega občutka in videza, ki spremlja fiksni kovinski aparat. 

Kako se Invisalign First razlikuje od klasičnega zobnega aparata?

Lastnosti, ki govorijo v prid Invisalign First so sledeče:

  • Krajše zdravljenje: Pri Invisalign First so prvi rezultati vidni že po 6 mesecih, medtem ko je celotna terapija lahko zaključena v 18 mesecih.
  • Snemljive opornice: Otroku se ne bo potrebno odrekati nobeni jedi, kot je to običajno za fiksni aparat. Pred zaužitjem hrane preprosto sname poravnalnike. Snemljive opornice prav tako olajšajo vzdrževanje dobre ustne higiene, ki je pogosto trn v peti otrok.
  • Neopazen: Ker so opornice prozorne, so skoraj neopazne, zato ne bo nobenih zadržkov pri nošenju in morebitne negativne samopodobe.
  • Udobnost: Žičke pri fiksnem aparatu lahko pikajo in motijo, medtem ko Invisalign aparat s tanko oblogo prekriva celotne zobe, zato se otrok na njega hitreje navadi.
  • Zgodnja obravnava: Ortodontsko zdravljenje pri Invisalign se lahko začne še preden ima otrok vse stalne zobe, kar je pogoj pri postavitvi fiksnega aparata. S tem se izognemo večjim nepravilnostim, ki lahko nastopijo ko izrastejo vsi stalni zobje.

Prednost fiksnega zobnega aparata pa je predvsem cena, saj je ta ugodnejši kot nevidni zobni aparat. Prav tako si je mogoče ortodontski fiksni aparat urediti preko napotnice. Seveda pa ne smemo pozabiti na dolge čakalne vrste pri ureditvi ortodontskega aparata na napotnico. Na prvi pregled lahko namreč čakate tri leta in več, in še enkrat toliko za začetek zdravljenja.


Rezultati terapije z Invisalign First nevidnim zobnim aparatom

Kateri zobni aparat za otroke izbrati?

Tako fiksni kot nevidni ortodontski aparat za otroke sta učinkovita pri poravnavi zob. Invisalign First je zagotovo boljša izbira za otroke, ki imajo težave s samopodobo, za otroke, ki težje vzdržujejo dobro ustno higieno in težje sprejemajo omejitve, ki jih prinaša fiksni aparat.

Razumemo, da je mnogokrat cena odločilen faktor, vendar pa je vredno razmisliti o ortodontski terapiji, ki je veliko prijetnejša za otroka.

V Dentalnem centru Tatalović se zavedamo pomena nasmeha vašega otroka. Naša ekipa strokovnjakov je predana zagotavljanju prilagojenih rešitev in vrhunske oskrbe za zdravje zob.

Naročite se na brezplačen prvi pregled še danes in izvedite, kako lahko z Invisalign otrok pridobi samozavesten in sijoč nasmeh.

Skupaj poiščimo najboljšo rešitev za lep nasmeh vašega otroka.

Naročite se na brezplačen pregled še danes.

NAROČI SE

DCT
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se