Naročite se na pregled

Odlična rešitev za popoln nasmeh glasbenikov trobil in pihal

Svetujemo vam

Morda igrate na pihalo ali trobilo in hkrati razmišljate o zobnem aparatu? Potem berite dalje, kajti imamo super rešitev za vas, ki ne bo vplivala na vaše zmožnosti igranja glasbila.

Težave z zobmi pri glasbenikih

Trobila in pihala zelo lepo zvenijo, a so hkrati precej obremenilna za celo telo, saj vplivajo na držo, dihala, jezik, prepono in vse lobanjske kosti. Pri obeh skupinah instrumentov se zaradi pihanja ustvarja tlak, ki vpliva tudi na ušesa in oči, kar s časom prinese večjo dovzetnost za bolečine v zobeh. Medtem, ko je flavta edino glasbilo, ki nima pretiranega tlaka na dihala in zobe, se pri pihalih zaradi ugriza na ustnik, kjer je na zgornji strani lesen jeziček, spodaj pa plastični nastavek, pogosto pojavlja težava majavih zob ter nagibanje sprednjih zob v notranjost ustne votline. Ker takšno stanje vpliva na ton, glasbeniki pogosto stiskajo čeljust še močneje, kar vodi v postopno propadanje zob in težave s čeljustmi. In s tem tudi potrebo po poravnavi zob z zobnim aparatom.

Igranje z zobnim aparatom

Pri pihalih z jezički (saksofon, oboa, fagot, klarinet, angleški rog) je igranje s klasičnim zobnim aparatom mogoče, vendar zgolj na ljubiteljski ravni, saj se glasbenikom hitro razvijejo afte. Pri trobilih (trobenta, pozavna, tuba, francoski rog, bariton) pa je igranje s klasičnim zobnim aparatom nemogoče, saj kovinski ustnik deluje sam po sebi precej obremenilno do zob in ustnic. Pri trobilcih se zaradi trenja med zobmi, ustnicami in kovino pogosto pojavlja herpes. Pri ljubiteljih, ki igrajo s klasičnim zobnim aparatom, pogosto opažamo težave z resonanco zaradi česar žica aparata vibrira in povzroča ščegetanje ter tinitus.

Popolna rešitev

Tegobe nošenja klasičnega zobnega aparata reši nevidni zobni aparat Invisalign. Oblika in debelina aparata sta namreč odlična za zaščito zob in ustnic. Tlak se iz sprednjega dela čeljusti porazdeli in sprosti zobe ter čeljustne mišice. Posledično je telo manj utrujeno, na zobeh pa ni čutiti pritiska, ki ostane po igranju. Poleg tega, da Invisalign aparat omogoča nemoteno igranje glasbila, je tudi skoraj povsem neopazen in snemljiv.

Še ne poznate nevidni zobni aparat Invisalign? Vse informacije najdete TUKAJ.

Vas zanima v kolikor je Invisalign zobni aparat primerna rešitev za vas? Potem ne odlašajte in se naročite na brezplačen prvi pregled še danes!
Naročite se na pregled
DCT
DCT

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se

Zagotovite si PRIHRANEK LETA za Invisalign nevidni zobni aparat

V kolikor do 31.12.2023 potrdite ponudbo za Invisalign, ne samo, da boste zaklenili našo trenutno ceno (prihranek 200,00€), ampak bomo ponudbo še izboljšali z dodatnim popustom v vrednosti 300,00€! Tako boste prihranili kar 500,00€..pomembno je le, da ponudbo potrdite do konca tega leta!

Vse informacije najdete s klikom na gumb VEČ.

VEČ